Japonya'ya NATO güvencesi geliyor

Japonya'ya NATO güvencesi geliyor

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe, NATO ve Japonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine olanak sağlayan ortak bildirgeye imza attı.





Resmi temaslarda bulunmak üzere Tokyo'ya gelen NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile bir araya geldi. İkili, NATO ile Japonya arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için altyapı oluşturan ortak bir bildirge imzaladı. NATO ile Japonya arasında imzalanan ilk ortak bildirge olan belgede, çatışmalara barışçıl çözümler sunan uluslararası usuller yoluyla küresel barış, istikrar ve refahın sağlanmasına yönelik atılacak ortak stratejik adımların ayrıntılarının yer aldığı ifade edildi.
İmza töreninin ardından basına açıklamalarda bulunan Rasmussen, bildirgenin Japonya ile NATO arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşıyacağına inandığını ifade etti. İmzalanan bildirgenin NATO ile Japonya arasındaki ilişkinin ortak değerlere ve iki tarafın mücadele ettiği güvenlik sorunlarına dayalı olduğunun altını çizdiğini belirten Rasmussen, NATO'nun Asya'da kalıcı bir rol üstlenme niyetinde olmadığını, ancak Japonya gibi aynı düşünceleri paylaştıkları ortaklarla çalışmanın avantajlarını açıkça görebildiklerini söyledi. Japonya Başbakanı ile Kuzey Kore hakkında konuştuklarını da dile getiren Rasmussen, NATO'nun Kuzey Kore'nin provokatif faaliyetlerini şiddetle kınadığını ifade ederek, Kuzey Kore'nin bölgesel ve uluslararası istikrar ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturduğunu kaydetti. Kuzey Kore'ye bu faaliyetlerinden vazgeçmesi ve uluslararası sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunan Rasmussen, bu soruna barışçıl bir çözümün bulunabilmesi için harcanan uluslararası çabayı da takdir ettiğini ifade etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...