Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Romanya'da çocuklar FETÖ okullarından alınıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Romanya'da çocuklar FETÖ okullarından alınıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Türk iş adamlarının 15 Temmuz'da Türkiye'de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün Romanya'daki okullarından çocuklarının kaydını sildirdikleri bildirildi.

Türkiye'nin Bükreş Ticaret Müşaviri Mükerrem Aksoy, Türk iş adamlarının, 15 Temmuz'da Türkiye'de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Romanya'daki okullarından çocuklarının kaydını sildirdiklerini açıkladı.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün hain kalkışmasından sonra Romanya’nın Bükreş, Yaş, Cluj, Ploeşti, Buzau şehirlerinde Türk iş adamları ile toplantılar düzenlediğini belirtti.

İşadamlarının, FETÖ'nün Romanya'daki uzantısı okullardan çocuklarının kaydının almak istediklerini ve Ticaret Müşavirliğinden okul bulunması hususunda yardım talep ettiğini aktaran Aksoy, eğitim kalitesi yüksek Mark Twain School, The London School, Metropolitana ARC School ile görüştüklerini ifade etti.

"Kayıt sürecinde sayı daha da artacak"

Bu okullara kayıt yaptıracak Türk vatandaşları için indirim yapılmasını sağladıklarını dile getiren Aksoy, okullar ile çocuklara Türkçe dersi verilmesi ve yemeklerde domuz etinin olmaması hususunda da anlaşma sağlandığını belirtti.

Aksoy, “İlk etapta 100 üzerinde işadamımız, çocuklarının kaydını hain yapılanmanın okullarından almıştır. 30 Ağustos’a kadar sürecek kayıt süreci sonunda bu sayının daha da artması beklenmektedir.” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...