Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada'da binlerce kişi FETÖ'yü protesto etti

Düzenleyen:
Kanada'da binlerce kişi FETÖ'yü protesto etti

DÜNYA Haberleri

Kanada'nın Montreal, Ottawa ve Toronto'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne binlerce kişi katıldı.

Kanada'nın Montreal, Ottawa ve Toronto kentlerinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine karşı Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi.

Montreal'deki Jarry Park’ta toplanan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla parkı panayır alanına çevirdi. Bir ara yağan yağmura rağmen katılımcıların dağılmadığı miting, sela ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Montreal Yunus Camisi İmamı Hamdi Selman Çetin’in yaptığı duaya amin diyen binlerce Türk'e, Azeriler, Cezayirliler, Mısırlılar ve diğer Müslüman topluluklar da eşlik etti. Mitinge Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ile Türkiye’nin ICAO nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Rıza Çolak da katıldı. Mehter marşları ve şarkılar eşliğinde coşan kalabalık, FETÖ ve elebaşısı Fetullah Gülen aleyhinde sloganlar atarak, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

"Türk milleti, bir destan daha yazdı"

Türkiye’nin ICAO nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çolak, mitingde yaptığı konuşmada ‘’15 Temmuz’da büyük Türk milleti, bir destan daha yazdı. Tarihi boyunca çok destan yazdı ama 15 Temmuz’da da yazdı. Türk milleti, 15 Temmuz’da tüm dünyaya dedi ki (benim arzuma, irademe kimse ipotek koyamaz. Benim üzerimde hangi şer oyunu oynarsanız oynayın, onu bozacağım).’’ diye konuştu.

"Devletimizin sahipsiz olmadığını gösterdiniz"

Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Ünal da yaptığı konuşmada, "Şehitlerimiz, gazilerimiz ve bugün de burada sizler, devletimizin sahipsiz olmadığını gösterdiniz. Türk milleti, yine tarih yazmıştır. Bunu da dosta düşmana tüm dünyaya gösterdik. İstiklal marşımız ‘korkma’ diye başlar, ‘ben hür yaşadım, hür yaşarım’ der ve ‘yurdumu alçaklara uğratma sakın’ der. Bu satırları her gün hatırlamalıyız. Hepinize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Mitingde 100 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde Türkiye ve Kanada bayrakları açıldı. Miting, yürüyüş ve araç konvoyu ile sona erdi.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Montreal ile eş zamanda Toronto ve Ottawa kentlerinde de yapıldı.

Türklere, Mısırlılar başta olmak üzere Müslüman topluluklardan da destek geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...