Romanya'dan Türkiye'ye destek mesajı

Düzenleyen:
Romanya'dan Türkiye'ye destek mesajı

DÜNYA Haberleri

Romanya Dışişleri Bakanı Comanescu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, Türk halkını ve Türkiye'yi desteklediklerini söyledi.

Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu, “Demokratik kurumlara ve hükümete karşı yapılan darbe girişimi nedeniyle ortaya çıkan krizin aşılması için Türkiye'nin gerçekleştirdiği tüm çabalara destek veriyorum. Türk halkını ve Türkiye’nin meşru kurumlarını destekliyorum.” dedi.

DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Comanescu, Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

ROMANYA'NIN STRATEJİK ORTAĞI
Bakan Comanescu, "Demokratik kurumlara ve hükümete karşı yapılan darbe girişimi nedeniyle ortaya çıkan krizin aşılması için Türkiye'nin gerçekleştirdiği tüm çabalara destek veriyorum. Türk halkını ve Türkiye’nin meşru kurumlarını destekliyorum. NATO üyesi Türkiye, önemli bir bölgesel oyuncu ve Romanya’nın da stratejik ortağıdır." ifadesini kullandı. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine ilişkin Romanya’nın desteğinin devam edeceğini belirten Comanescu, AB-Türkiye ilişkilerinin sağlamlaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Comanescu, “Göçmenler konusunda da verilen taahhütlerin yerine getirilmesi lazım." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...