Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Savunma Bakanı: İçişlerimize karışmayın

/ Kaynak: AA
Irak Savunma Bakanı: İçişlerimize karışmayın

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Savunma Bakanlığını vekaleten yürüten Sadun Duleymi, İstanbul'da "Irak Baharı" adı altında konferans düzenlenmesini eleştirdi.

nbsp;Irak Savunma Bakanlığını vekaleten yürüten Sadun Duleymi, İstanbul'da "Irak Baharı" adı altında konferans düzenlenmesini eleştirdi. nbsp;
Irak'ta devam eden gösterilerle ilgili bakanlık konutunda basın toplantısı düzenleyen Duleymi, gündeme ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
Duleymi, hiç kimsenin Irak'ın içişlerine karışmasını istemediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"İstanbul'da gizli olmayan ve 'Irak Baharı' adı altında bir konferans düzenlendi. Sanki diğer ülkelerdeki bahar çiçek açtı, meyve verdi, insanlara himmette bulundu ve toplumları inşa etti. Bahara ihtiyacı olan bir tek Irak kaldı sanki. Fitneye davet eden, İslam ve Arap ülkelerinden 150 şahıs İstanbul'daki bu konferansa katıldı. Şu ana kadar durum normal. Normal olmayan durum, bu konferansın canlı olarak gösteri ve eylem meydanlarına aktarılmasıdır. Modern iletişim kanalları aracılığıyla buna katılanlar oldu. Vaatlerde ve tehditlerde bulundular. Ben Irak'ın içişlerine karışanlara diyorum ki hiç kimsenin işlerine karışmadığımız için işlerimize karışmayın"
Türkiye'nin, El-Enbar, Musul ve Samarra'nın Osmanlı'nın bir uzantısıymış gibi hareket ettiğini de öne süren Duleymi, Türkiye'nin her gün Kürt bölgesini bombaladığı iddiasında bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...