Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada 6 bin Suriyeli göçmen alacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kanada 6 bin Suriyeli göçmen alacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada'ya yıl sonuna kadar 6 bin yeni Suriyeli göçmenin kabul edileceği bildirildi.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde ilgili sivil toplum kuruluşlarının da teşvikiyle yeni sığınmacı alımına gideceklerini duyurdu.

McCallum, haftalık periyotlarda artan bir şekilde yeni Suriyeli aileleri kabul etmeye başlayacaklarını belirtti.

Ontario eyaletine bağlı Chatham-Kent Belediyesinin, Toplum Ortaklığı Yerleşim Planı çerçevesinde "Konuksever Toplum" olmak için yaptığı başvurunun kabul edildiğini aktaran McCallum, "Bu belediye, Windsor ve London'daki Yeniden Yerleşim Destek Programının hizmet sağlayıcı kuruluşları ile çalışarak, yeni gelecek olanların Kanada hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olacak." ifadesini kullandı.

Bakan McCallum, 6 bin yeni Suriyeli alımı için oryantasyon çalışmalarının başladığı bilgisini verdi.

Yeni ailelerin bir bölümünün ülkeye giriş için hazır olduğuna değinen McCallum, "Bu ayın ikinci haftasından sonra gelişler başlayacak. Bir kısmı devlet adına, bir kısmı da kendilerine sponsor olanlar kategorisinde Kanada'ya gelecek." açıklamasında bulundu.

McCallum, 6 bin yeni göçmen alımının yıl sonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kanada, geçen yılın son aylarından başlayarak bu yılın mart ayına kadar 25 bini aşkın Suriyeli göçmeni ülkeye kabul etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...