Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Moritanya

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Moritanya

DÜNYA Haberleri

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz ile bir araya geldiği bildirildi.

Moritanya resmi haber ajansının haberine göre, resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle Moritanya'ya gelen Abbas, mevkidaşı Abdulaziz ile bir araya geldi.
Abbas ile Abdulaziz'in görüşmede, 27. Arap Birliği Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Novakşot'un "Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulması, Filistin halkının acılarına son verecek ciddi müzakerelere hazırlık yapılması, ilgili uluslararası anlaşmaların uygulanması ve İsrail'in uzlaşmazlığına son vermek amacıyla uluslararası toplumun harekete geçirilmesi" için sarf ettiği çabaları ele aldığı belirtildi.
Bu arada, Abbas'ın başkent Novakşot'ta Filistin'in Novakşot Büyükelçiliği hizmet binasının temelini attığı kaydedildi.
Abbas'a Moritanya'ya yaptığı ilk resmi ziyarette Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne ve Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Danışmanı Mecdi el-Halidi eşlik ediyor.
Üç gün sürmesi planlanan ziyaret kapsamında Moritanya ile ikili anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...