Pakistan'da seçim kampanyaları sona erdi

/ Kaynak: İHA
Pakistan'da seçim kampanyaları sona erdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Pakistan'da yarın düzenlenecek genel seçimler için yarışan Nevaz Şerif ve İmran Khan, seçim yasaklarının başlamasından önce son mitinglerini gerçekleştirdi.

nbsp;Pakistan'da yarın düzenlenecek genel seçimler için yarışan Nevaz Şerif ve İmran Khan, seçim yasaklarının başlamasından önce son mitinglerini gerçekleştirdi.
Hafta sonundaki seçim, cumhuriyet tarihinin yaklaşık yarısı darbe yönetimleriyle geçmiş Pakistan demokrasisi için tarihi bir dönüm noktası olarak görülüyor.
Seçimin en güçlü adaylarından Nevaz Şerif dün akşam ülkenin en büyük ikinci şehri olan Lahor'da düzenlediği mitingde, icraat programını son kez özetleyerek, tüm Pakistanlılar'dan oy istedi. Rakibi İmran Khan ise İslamabad'da toplanan destekçilerine video-link üzerinden hitap etti.
Şerif'in yarınki seçimlerden zaferle ayrılarak, ülkenin yeni başbakanı olması bekleniyor.
Şerif, son seçim konuşmasında, Pakistan'ın, ABD'nin ülke toprakları içerisinde silahlı gruplara yönelik mücadelesine verilen desteği gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, Taliban'la müzakerelere sıcak baktığını işaret etti.
"İnşallah kaderiniz değiştiğiniz de, ülkenin kaderi de değişecek. Gençler, sizler geleceğin mimarlarısınız. Yeşil renkteki Pakistan bayrağı sizin ellerinizde. Sizler onu yere bırakmazsınız" ifadelerini kullandı.
Pakistan, 1962'den bu yana 11. kez genel seçimler için sandık başına gidecek. Seçimlerde 85.04 milyon kayıtlı seçmen oy kullanacak.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...