Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ureykat: İsrail'in Gazze'ye uyguladığı gayrimeşru ablukasını şiddetle kınıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ureykat: İsrail'in Gazze'ye uyguladığı gayrimeşru ablukasını şiddetle kınıyoruz

DÜNYA Haberleri  / AA

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, İsrail'in, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan gemiye uluslararası sularda müdahale etmesini kınayarak, gemidekilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan gemiye uluslararası sularda müdahale etmesini kınayarak, gemidekilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in, 1.8 milyon insanın yaşadığı Gazze'ye uyguladığı gayrimeşru ablukasını kurmayı hedefleyen uluslararası filoya yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Filistin, (gemiyi organize eden) uluslararası dayanışma hareketine saygılarını sunmaktadır. İşgal gücüne gemideki aktivist kadınları derhal serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz. Gemide bulunanların geldikleri ülkeler olan İspanya, İsviçre, Norveç, Avustralya, Kanada ve ABD'yi de vatandaşlarının haklarını İsrail'in ihlal etmesini önlemek için mümkün olan her şeyi yapmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özgürlük ve bağımsızlık davası olan Filistin davasının evrensel bir adalet arayışı olduğunu ve milyonların desteğini aldığını vurgulayan Ureykat, "Bu son gemi gayet mütevazi ancak dünyaya (Filistin davası ile ilgili) yapılan açıklamaları eyleme dönüştürmenin zamanı olduğunu hatırlatıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İnsan hakları eylemcisi ve Özgürlük Filosu basın sorumlusu Ellen Huttu Hansson, İsrail donanmasının, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye bugün uluslararası sularda müdahale ettiğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu da gemiye müdahalesini doğrulamıştı.

Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan gemide sadece kadınlar bulunuyor. Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...