Zaytouna'ya müdahaleye kınama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zaytouna'ya müdahaleye kınama

DÜNYA Haberleri  / AA

Ulusal ve İslami Güçler topluluğu İsrail'in Gazze ablukasını delmek için yola çıkan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalesini kınadı

Gazze'deki Filistinli gruplar İsrail'in Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalesini kınadı.

El-Fetih liderlerinden Faysal Ebu Şehla, Ulusal ve İslami Güçler Topluluğu adına yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Gazze ablukasını delmek için yola çıkan Zaytouna gemisine müdahalesini kınadıklarını belirtti.

"Gemide Gazze ile dayanışma için gelen kadın aktivistler vardı." Geminin silah değil ümit ve barış taşıdığını belirten Ebu Şehla, Filistinli grupların İsrail'in "korsanlığı" ve gözaltı nedeniyle kanunların çiğnenmesini reddettiklerini vurguladı.

"İsrail'in Zaytouna gemisine müdahalesi, Gazze'ye yönelik ablukasını dünyanın suskunluğu gölgesinde devam ettireceği anlamına geliyor." diyen Ebu Şehla, uluslararası topluma "kadınların taşıdığı mesajı tamamlamaları, Gazze ablukasını kaldırmaları ve işgale son vermeleri" çağrısında bulundu.

Ulusal İslami Güçler Topluluğu çatısı altında Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) gibi çeşitli gruplar bulunuyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...