Başika ABD’yi gerdi

Düzenleyen:
Başika ABD’yi gerdi

DÜNYA Haberleri

Irak’ın Türk askerinin Başika’daki eğitim kampı ile ilgili olarak yaptığı itirazlara destek veren Obama yönetimi, “Irak hükûmetinden izin alın” dedi.

Türk askerinin yerel güçleri eğitmek için Başika’da yer alan kampına yönelik bugüne kadar hiçbir açıklama yapmayan ABD, Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin “Türk askerini burada istemiyoruz” açıklamalarından sonra tavır değiştirdi. İran destekli Şii Başbakan İbadi’nin ağzından konuşan ABD’li yetkililer, Türk askerinin Başika’dan çıkmasını isteyen yönde açıklamalar yapmaya başladı. ABD Başkanı Barack Obama’nın DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Başika’daki Türk askerleri ile ilgili olarak, “Bu konudaki temel ilkelerimiz çok açık. Irak’taki bütün askerî eylemler Irak hükûmetinin tam rızası ve koordinasyonuyla olmalı. Biz de koalisyon olarak Irak hükûmetinin rızası olmadan hiçbir şey yapmıyoruz” dedi. Diğer temel ilkelerinin Irak’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü olduğunu söyleyen McGurk, Türk askerinin Başika’da konuşlandırılmasına Irak hükûmetinin rızasının olmadığını dile getirdi. Türk askerlerinin Başika’daki konuşlandırılmasının bir yılı aşkın bir süre önce gerçekleştiğini hatırlatan McGurk, bu dönemde yanlış iletişim veya başka bir durum olduğunu ancak konuşlandırmanın Irak hükûmetinin rızası dışında olduğunu savundu.

SURİYE
Muhalif iki grup çatışıyor

Suriye'nin güneyinde Hama'da Esad rejimine karşı savaşan Ahrar'uş Şam ve Cund'ul Aksa arasındaki anlaşmazlıklar büyüyor. Ahrar'uş Şam'ın lideri Yahya El-Hamawi, "Cund'ul Aksa kaçırdığı askerlerimizi bırakmazsa, bedeli ağır olur" dedikten sonra iki grup arasında çatışma başladı. Geçtiğimiz günlerde DAEŞ saldırısında Ahrar'uş Şam’ın iki komutanı ile ÖSO’nun bir kadısı ölmüştü. Ahrar'uş Şam, Cund'ul Aksa’yı saldırıda DAEŞ'e yardım etmekle suçlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...