Pakistan yolcu uçağı İngiliz jetleriyle indirildi

/ Kaynak: AA
Pakistan yolcu uçağı İngiliz jetleriyle indirildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir yolcu uçağının, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait jet eşliğinde Londra'daki Stansted havaalanına indiği bildirildi.

İngiliz polisi, İngiltere'nin Manchester kentine gitmek üzere Pakistan'ın Lahor kentinden havalanan uçağın, güvenlik nedenleriyle Stansted havaalanına yönlendirildiğini, "uçağı tehlikeye attıkları gerekçesiyle" 2 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.
Olayda yaralanan olmadığı bildirildi.
Pakistan Uluslararası Havayolları yetkilisi Maşud Tecvar, içinde 297 yolcu ve 11 mürettebatın bulunduğu uçağın pilotuyla bir süre bağlantı kurulamadığını söyledi.
İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da jetin, İngiliz hava sahasında uçakta meydana gelen "bir olayı" araştırmak üzere gönderildiği kaydedildi. Açıklamada, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...