Ukrayna İstihbaratı Örgütü: Rusya Ukrayna'da ihtilal hazırlığı içinde

Düzenleyen:
Ukrayna İstihbaratı Örgütü: Rusya Ukrayna'da ihtilal hazırlığı içinde

DÜNYA Haberleri

Ukrayna güvenlik ve istihbarat teşkilatı SBU, Rusya'nın Ukrayna'da yeni bir ihtilal örgütlemeye çalıştığını ileri sürdü.

SBU Ulusal Güvenliği Savunma Bölümü Başkanı Anatoliy Dublik, yaptığı basın açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sokak gösterilerini örgütlemeye ve bunları kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalıştığını savundu.

TARİH VERDİ

Dublik, Rusya'nın bu amaçla 15 Kasım günü, banka mudilerinin başkent Kiev'de yapacakları gösterilere provokasyon karıştırmaya çalışacağını, bunun ardından, 17 Kasım'da, elektrik ve su ücrelerindeki artışları protesto eylemini kullanmaya çalışacağını ileri sürdü.

AMAÇ ERKEN SEÇİM

SBU yetkilisi, Rusya'nın amacının, Ukrayna'da erken parlamento seçimleri yapılmasını ve böylelikle parlamentoya Rusya yanlısı siyasetçilerin girmesini sağlamak olduğunu savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...