Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya füzelerle vurdu

Düzenleyen:
Rusya füzelerle vurdu

DÜNYA Haberleri

Rusya, Suriye'deki DAEŞ unsurlarını bu kez füzeyle hedef aldı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Salı sabahı DAEŞ hedeflerini füzelerle vurduklarını açıkladı.

Savaş uçaklarının hedefindeyse İdlib ve Humus'taki Nusra Cephesi güçleri vardı.Rusya lideri Vladimir Putin'le görüştüğünü belirten Şoygu, saldırıların devam edeceğini söyledi. Putin ayrıca, Savunma Bakanı Şoygu'ya Tartus kentindeki donanma tesisi ve Hmeymim Üssü'ndeki Rus güçlerini koruma emri verdi.

İLK KEZ SAVAŞ EYLEMLERİNE KATILDI

Moskova, Amiral Kuznetsov gemisinden havalanan bombardıman uçaklarının İdlib ve Humus kentlerindeki Nusra Cephesi'ne düzenlenen hava saldırılarına katıldığını açıkladı. Savunma Bakanı Şoygu, "Amiral Kuznetsov Rus donanma tarihinde ilk kez savaş eylemlerine katıldı" dedi.

Rus bakan, Suriye üzerinde bundan sonra yalnızca Amiral Kuznetsov gemisinden havalanacak uçakların uçacağı bilgisini verdi.

MOSKOVA, SURİYE'YE TAMAMEN YERLEŞİYOR

Suriye'deki Şam rejiminin en önemli koruyucusu konumunda olan Rusya, son aylarda söz konusu ülkeye tamamen yerleşmeye karar verdi. Kalıcı üs kararını onaylayan Moskova yönetimi, Suriye'ye S-300 füze savunma sistemi yerleştirdi ve birçok savaş gemisini Karadeniz'den Akdeniz'e gönderdi.

Rusya'nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov ve beraberindeki nükleer füzeler taşıyan savaş gemileri, Ekim ayı ortasında Kuzey Denizi'nden yola çıkarak Suriye'ye ulaştı.

Eylül ayı başında ilan edilen ateşkesten sonra çatışmaların başladığı Halep'te muhalifler bazı bölgeleri geri almak için büyük bir saldırı başlatmış, rejim ve Rusya aynı sertlikte yanıt vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...