Kanada'dan Meksika'ya 'vize' uyarısı

Kanada'dan Meksika'ya 'vize' uyarısı

DÜNYA Haberleri

Kanada, 1 Aralık tarihinden itibaren vize uygulamasını kaldıracağı Meksika'yı "aşırı göç dalgası" ihtimaline karşı uyardı.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, parlamentoda yaptığı açıklamada, "aşırı sayıda göçmen" gelmesi halinde 1 Aralık'ta vizesiz seyahatin başlayacağı Meksika'ya yeniden vize uygulayacaklarını bildirdi.
McCallum, ABD Başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasının ardından Kanada'ya Meksika'dan aşırı bir göç dalgası beklediklerini söyledi.
Bu durumdan haberdar olduklarına değinen McCallum, "Yeniden vize uygulamasını umut etmiyoruz ancak böyle bir durumda derhal vize uygulamaya başlayacağımızın da bilinmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.
Öte yandan, Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı üst düzey heyeti ile Meksika makamlarının, ABD seçimleri sonrası bu durumu görüşmek üzere bir araya geldiği öğrenildi.
- Trudeau seçim döneminde söz vermişti
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, eski Başbakan Stephen Joseph Harper tarafından 2009 yılında, ülkedeki suç vakalarını artırdıkları gerekçesiyle konulan Meksika vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmayı seçim beyannamesine yazdırmıştı.
Ülkede 2015 yılı ekim ayında yapılan seçimlerde partisiyle tek başına iktidara gelen Trudeau, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun geçen haziran ayında Kanada'yı ziyareti sırasında iki ülke arasındaki vize uygulamasını 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren kaldıracaklarını açıklamıştı.
Kanada'nın Meksika vatandaşlarına vize uygulamasına son verme kararına karşılık, Meksika da "deli dana hastalığı" nedeniyle Kanada menşeli sığır ürünlerine koyduğu yasağı kaldırmış ve aldığı kararla Kanada'da yetiştirilip işlenen tüm sığır ve sığır ürünlerine pazarını açmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...