Rio'da kemer sıkma politikalarını protesto eden göstericilere sert müdahale

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rio'da kemer sıkma politikalarını protesto eden göstericilere sert müdahale

DÜNYA Haberleri  / AA

Brezilya'nın Rio eyaletinde, kemer sıkma politikalarını protesto eden binlerce gösterici, güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Yerel medya kaynaklarına göre, Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde meclise girmeye çalışan göstericilere, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

Brezilya federal hükümeti, Rio'daki gösterilerin şiddetlenmesini önlemek için bölgeye yüzlerce asker sevk etti.

Rio de Janeiro eyaletinde işçi ve memurlardan oluşan binlerce gösterici, eyalet yönetiminin kemer sıkma politikalarını protesto etmek için geçen hafta meclis binasını basmıştı.

Çok sayıda işçinin maaşı aylardır ödenemiyor

Meclis salonlarını birkaç saatliğine işgal eden ve binaya zarar veren göstericiler, aylardır yapılmayan ödemeler ve maaşlardaki kesintileri protesto etmişti.

Düşen petrol ve emtia fiyatları nedeniyle uzun süredir mali krizle mücadele etmeye çalışan Rio de Janeiro'da çok sayıda işçinin maaşı aylardır ödenemiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...