Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kolombiya Devlet Başkanı'nda kanser şüphesi

Düzenleyen:
Kolombiya Devlet Başkanı'nda kanser şüphesi

DÜNYA Haberleri

ABD'de bir dizi testlere tabi tutulan Santos, radyoterapi tedavisi görecek.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un, prostat kanserinin nüksetmesi olasılığına karşı sağlık kontrolü için gittiği ABD'de radyoterapi tedavisi göreceği bildirildi.

Yerel medya kaynaklarında yer alan haberlere göre, doktorları, Santos'un test sonuçlarında, kanserin tekrar nüksettiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını, ancak prostat spesifik antijen seviyesindeki artışın tedavisi kapsamında radyoterapi uygulanacağını belirtti.

Doktorlar, ABD'nin Baltimore kentindeki Johns Hopkins Hastanesinde geçen hafta yapılan tahlil sonuçlarına dayanarak devlet başkanının genel sağlığının iyi olduğunu açıkladı.

Devlet Başkanı Santos'un, hormonal ve kemoterapi özelliği taşımayan yöntemlerle kısa bir tedavi süreci geçireceğini kaydeden doktorlar, söz konusu tedavinin muhtemel yan etkilerini minimize etmek için tek seanslık bir radyoterapi uygulanacağını belirtti.

Santos'un 2012'de prostat kanseri olduğu, tümörün erken teşhis edildiği açıklanmış ve tümör kısa süre içinde alınmıştı. 

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, ülkesinde barışın sağlanması için harcadığı çaba nedeniyle bu yılki Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. Santos, Nobel Barış Ödülü ile verilecek yaklaşık 1 milyon dolar tutarındaki ödülü, ülkesinde 50 yıldan uzun süren iç savaşın kurbanlarına bağışlayacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...