Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada savaş uçaklarının 9 yıl ömrü kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kanada savaş uçaklarının 9 yıl ömrü kaldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hood, hazırladığı raporda, ordu bünyesindeki 77 adet CF-18 savaş uçağının ancak 2025 yılına kadar uçabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Kanada ordusunun sahip olduğu 77 savaş uçağının ekonomik ömrünün 2025 yılında sona ereceği açıklandı.

Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Michael Hood, Federal Parlamento Savunma Komitesine verdiği ve gelecek hafta ele alınacak raporunda, Kanada Hava Kuvvetlerine ait 77 adet CF-18 tipi savaş uçağının 2025'e kadar kullanılabileceğini ve yerlerine 5 yıl içinde yenilerinin konulması gerektiğini bildirdi.

Ülkenin müttefiklerinin bu konuda ciddi adımlar attığına atıfta bulunan Hood, hükümetin satın almayı planladığı 18 Super Hornet tipi savaş uçağı konusunda yorum yapmadı.

Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri emrine 1980 yılında giren CF-18 savaş uçaklarının, 20 yıl ekonomik ömrü bulunuyor.

Hava Kuvvetlerinin 1980 yılında 138 olan CF-18 uçağı sayısı, zaman içinde sistem dışına çıkanlardan geri kalanların modernize edilmesiyle 77'ye düşmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...