Romanya'da sosyal demokratlar galip geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Romanya'da sosyal demokratlar galip geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

AB'nin en yoksul üyelerinden Romanya'da dün yapılan parlamento seçimlerinin galibi Sosyal Demokrat Parti oldu.

Avrupa Birliği'nin (AB) en yoksul üyelerinden Romanya'da dün yapılan parlamento seçimlerinin galibi Sosyal Demokrat Parti oldu.

Merkez Seçim Bürosu, dün yapılan seçimlerin ardından oyların yüzde 99'unun sayıldığını, buna göre Sosyal Demokrat Partinin oyların yüzde 46'sını, merkez sağdaki Ulusal Liberal Partinin de en az yüzde 20'sini aldığını açıkladı.

Sosyal Demokrat Partinin Genel Başkanı Liviu Dragnea, sandık çıkış anketlerinin açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Seçimi kimin kazandığından şüphe yok. Rumenler, kendi ülkelerinde evlerinde gibi hissetmek istiyorlar" ifadesini kullandı.

Seçimlerden, oyların yüzde 8'ini alan Romanya Birliğini Kurtar da 3'üncü parti olarak çıktı.

Seçime katılım oranının yüzde 39,5 olduğu belirtildi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 30 Ekim 2015'te 63 kişinin ölümüne neden olan yangının ardından halk, yetkilileri ihmalkar davranmakla suçlayarak sokaklara dökülmüştü.

Ülkede ekonomik sıkıntılar ve işsizlik gibi sorunların arttığı bir dönemde yaşanan bu trajik olay, toplumsal patlamaya neden olmuştu. Protestoların giderek artması üzerine dönemin Başbakanı Victor Ponta istifa etmiş, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis geçen yıl kasım ayında hükümeti kurma görevini AB Komisyonunun eski üyesi Dacian Ciolos'a vermişti.

Seçime kadar görevlendirilen teknokrat hükümeti, çeşitli uzmanlar, diplomatlar ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşuyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...