Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye İdlib'te 80 bin kişilik hazırlık yaptı

Türkiye İdlib'te 80 bin kişilik hazırlık yaptı

DÜNYA Haberleri

Ateşkes kararıyla birlikte tahliyeler için Türkiye harekete geçti. AFAD, İdlib'te 80 bin kişilik hazırlık yaptı.

Suriye'nin Halep kentinde Türkiye'nin baskılarıyla ateşkes ilan edildi. Anlaşmaya göre, kentte bulunan siviller ve muhalifler, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in nezaretinde İdlib kentine getirilecek.

ÖNCE YARALILAR, SONRA SİVİLLER
Halepli sivillerin tahliye edilebilmeleri için çok sayıda otobüs gönderildi. İlk etapta yaralılar, daha sonra ise siviller kuşatma altındaki kentten çıkarılacak.

60 BİN SİVİLİN GELMESİ BEKLENİYOR
İdlib'e yaklaşık 60 bin sivilin gelmesi beklenirken, AFAD ekipleri bölgede 80 bin kişiyi ağırlayacak şekilde hazırlık yaptı.

Kuşatma altındaki Halep ile sivillerin tahliye edileceği İdlib kenti arasında google verilerine göre 65 kilometre uzaklık var. İdlib'in Türkiye sınırını uzaklığı ise yaklaşık 40 kilometre.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLADI
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Halep'ten kaçanlar için 80 bin kişilik bir çadır kent kurulacağını duyurdu.'

Şimşek Twitter hesabından İngilizce yaptığı açıklamada, Türkiye'yi 'dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke' olarak niteledi; Halep'ten kaçanlar için 80 bin kişilik bir çadır kent kurulacağını duyurdu. Şimşek daha fazla ayrıntı vermedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...