Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kolombiya'dan İspanya'ya 'kötü imaj' tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kolombiya'dan İspanya'ya 'kötü imaj' tepkisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Uyuşturucu kaçakçısı Escobar'ı konu alan Narcos isimli dizinin Madrid'de bir meydanda tanıtılmasına tepki gösteren Kolombiya hükümeti, ülkenin imajının kötülendiğini iddia ettiği afişin kaldırılmasını istedi.

Kolombiya hükümeti, dünyaca ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ı konu alan "Narcos" adlı dizinin tanıtımı için Madrid'de asılan afişe tepki gösterdi.

Madrid'in merkezindeki Sol Meydanı'nda dev bir panoda yer alan afişte, Escobar'ı canlandıran aktör Wagner Moura'nın fotoğrafının ve "Oh, beyaz Noel" ifadesinin kokaine atıfta bulunduğunu belirten Kolombiya hükümeti, bunun ülkenin imajına zarar verdiğini iddia ediyor. Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin, Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena ile temasa geçerek, yaklaşık 15 gündür meydanda sergilenen afişin kaldırılmasını istedi.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile birlikte dün Madrid'de resmi temaslarda bulunan Holguin, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, Kolombiya'nın uyuşturucuyla bağlantılı ülke imajını aşmak için çok şeyler yaptıklarını ancak Madrid'deki dizi afişinde olduğu gibi devam eden ön yargıların ülkeye çok büyük zarar verdiğini vurguladı.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da konuyla ilgili bir radyoya verdiği demeçte "Pablo Escobar bir katildi ve hiçbir şekilde iyi bir muameleye layık değil. Hiçbir açıdan bir kahraman gibi gösterilemez." dedi.

Söz konusu afişin kaldırılması için Kolombiya'da sosyal medyada kampanyalar başlatıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...