Kolombiya ile Ekvador arasında 5. Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kolombiya ile Ekvador arasında 5. Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ve Kolombiya arasında, Ekvador'un ev sahipliğinde başlayan müzakerelere ilişkin "Ekvador'a şükran borcumuz sonsuzdur." dedi.

Kolombiya ile Ekvador arasında 5. Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'nın katılımıyla yapıldı. Santos ve Correa'nın liderliğinde, 5. kez bir araya gelen iki ülkenin bakanlarına, başta Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin ve Ekvadorlu mevkidaşı Guillaume Long olmak üzere çok sayıda bakan yardımcısı ve üst düzey bürokrat eşlik etti. Kolombiya Devlet Başkanı Santos, yaptığı konuşmada, "Ekvadorlu kardeşleri" ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke halklarının aynı vizyona ve aynı sorunlara sahip olduğunu söyledi. Gün boyu süren oturumlarda, Ekvador ve Kolombiya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra güvenlik, sınır, sosyal, kültürel ve çevre meseleleri ile altyapı ve ekonomik iş birliği konuları ele alındı. İki ülke daha önce, 2012 yılında Ekvador'un Tulcan, 2013 yılında Kolombiya'nın Ipiales, 2014 yılında yine Ekvador'un Rioverde yönetim bölgesinde ve 2015 yılında da Kolombiya'nın Cali kentinde olmak üzere 4 kez Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı düzenlemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...