İngiliz istihbaratı James Bond imajını kırmak istiyor

Düzenleyen:
İngiliz istihbaratı James Bond imajını kırmak istiyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’nin dış istihbarat servisi MI6'nın, James Bond imajının olumsuz etkilerini kırmak üzere siyahi ve Asyalı İngiliz vatandaşlarını da kadrosuna katmak için çalışma başlatacağı bildirildi.

The Guardian gazetesine konuşan İngiltere’nin dış istihbarat servisi MI6'nın Başkanı Alex Younger, İngiliz gizli servisinin "gösterişli ve elit" imajını değiştirmek istediklerini söyledi. 

"İnsanlara ulaşıp bize katılmayı isteyip istemediklerini sormamız lazım. MI6’e katılmayı aklından geçirmemiş insanlara ulaşmak zorundayız." ifadelerini kullanan Younger, kurumun içinde yaşadığı toplumun yapısını yansıtacak bir çeşitliliği barındırması gerektiğini vurguladı.

Siyahi ve Asyalı İngiliz vatandaşlarının da kuruma katılması yönünde bilinçli bir gayret gösterileceğini anlatan Younger, "İngiltere’nin her köşesindeki her topluluk, statüsü veya geçmişi ne olursa olsun, burası için gereken özelliklere sahip olduğunu hissetmeli. İnsanların kendi kendilerini dışlamasına son vermeliyiz." görüşünü dile getirdi.

James Bond işe alınmazdı

Gizli serviste çalışmak için iri yarı olmak veya iyi silah kullanmak gibi özellikler aranmadığını belirten yetkili, “Altı patlar kullanıyor olabilirler ama aradığımız bu değil. Daniel Craig tipinde insanlar ya da onun vücudu daha gelişkin versiyonlarını aradığımız sanılıyor. Craig’i MI6’da işe almazdık.” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...