Çin, 20 bin Myanmarlı sığınmacıyı kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin, 20 bin Myanmarlı sığınmacıyı kabul etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Pekin yönetimi, 20 bin Myanmarlı sığınmacıyı ülkesine kabul ettiğini bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin'de düzenlediği günlük olağan basın toplantısında, Myanmar'ın kuzeyindeki Şan eyaletinde 30 kişinin ölümüne neden olan çatışmaya ilişkin, Pekin yönetiminin masumların zarar gördüğü bu olayı kınadığını söyledi.

Şiddet olayları yüzünden yaklaşık 20 bin Myanmarlı sığınmacının Çin sınırına dayandığını söyleyen Gıng, çatışmalardan kaçan bu kişileri ülkelerine kabul ederek gerekli barınma ve diğer insani yardımları sağladıklarını belirtti.

Gıng, Çin'in kuzeyinde Myanmar sınırına yakın bölgede güvenlik tedbirlerinin artırıldığını vurgulayarak Myanmar'daki ilgili tüm taraflara bölgede barış ve istikrarın sağlanması için ateşkes çağrısı yaptı.

Myanmar'da etnik milliyetçi Kokang isyancılarının ülkenin doğusundaki Şan eyaletinde düzenlediği saldırıda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Yetkililer, saldırıdan etnik Kokang örgütü Ulusal Demokratik İttifakı Ordusunu (MNDAA) sorumlu tutmuştu.

Nepido yönetimi, son 10 yıldır ülkenin kuzeyindeki Çin sınırına yakın bölgede silahlı etnik gruplara karşı mücadele ediyor. Çatışmalar, Çin'in sınır güvenliğini tehdit ediyor ve mülteci sorununa neden oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...