Kanada'da kar fırtınası: 5 ölü

Kanada'da kar fırtınası: 5 ölü

DÜNYA Haberleri

Kanada'nın Quebec eyaletinde hafta başından bu yana etkili olan çetin kış koşulları nedeniyle şu ana kadar 5 kişi hayatını kaybetti.

Eyaletin başkenti Quebec City'de geçen salı gecesinden itibaren etkili olan kar fırtınası, aynı gece isimleri henüz açıklanmayan iki kişinin araçlarında mahsur kalarak ölmelerine neden oldu.

Quebec Eyalet Polisi Sözcüsü Martine Asselin, gece yarısına doğru alınan yardım çağrısı üzerine ambulanslı bir ekibin bölgeye yönlendirildiğini ancak bu görevlilerin kar fırtınası yüzünden iki kişinin olduğu araca ulaşamadığını açıkladı.

Araçta mahsur kalanlardan birinin astım krizi geçirdiğini de belirten Asselin, "Kar araçları ile erişilemeyen otomobile, etkili olan fırtına yüzünden helikopterle de ulaşım sağlanamadı. Araçtaki biri 33, diğeri de 41 yaşında olan iki erkeğe sabah saatlerinde ulaşıldığında ise cansız bedenleri çıkarıldı." dedi.

Montreal Polis Sözcüsü Daniel Lacoursiere ise yaptığı açıklamada, kentin kuzeydoğusundaki Drummondville bölgesinde 50 yaşında bir kadının perşembe günü sabaha karşı hayatını kaybettiğini, 88 yaşındaki bir erkeğin de yine Montreal'in LaSalle semtinde park halindeki aracında donarak ölmüş bulunduğunu bildirdi.

Lacoursiere, St-Michel Bulvarı'nın köşesinde park edilmiş ve kara gömülmüş bir aracın içinden 60 yaşlarında donmuş bir erkek cesedinin çıkarıldığını da duyurdu.

Eyalet Meteoroloji Servisinden yapılan açıklamada, geçen salı gecesinden perşembe akşamına kadar sadece Montreal'e yağan karın kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Kar kalınlığının eyaletin bazı bölgelerinde 70 santimetreye kadar çıktığı aktarılan açıklamada, kar temizleme çalışmalarının en az 6 gün süreceği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...