Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kremlin'den İdlib açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kremlin'den İdlib açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'nin İdlib şehrine bağlı Han Şeyhun beldesinde kimyasal silah kullanılmasının "tehlikeli ve canavarca bir suç" olduğunu söyledi. Yanı sıra Peskov katliamın sorumlularına yönelik davranışların "duygusal yaklaşımlar" olduğunu savundu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, kimyasal silah kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ve Suriye'de bu ihtimalin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "İdlib'de yaşananlar, tehlikeli ve canavarca bir suç. Ancak aceleyle fail ilan edilmesini doğru bulmuyoruz." dedi.

Peskov, kimyasal silah saldırısına ilişkin teyit edilmiş ve objektif veriler bulunmadığını ileri sürerek, kapsamlı bir soruşturma yapılmadan elde edilen "aceleci sonuçların" gerçeği yansıtmadığını savundu.

BM Güvenlik Konseyindeki toplantıda ABD temsilcisinin kimyasal saldırıda ölen çocukların fotoğraflarını göstermesine değinen Peskov, "Gösterilen fotoğraflar belki önemli bir kanıttır, belki de değildir. Belki de duygusal bir göstergeden öte değildir." ifadelerini kullandı.

Peskov, İdlib'deki kimyasal saldırının Esed'e karşı olan ülkeler ve "teröristlerin" yararına olduğunu öne sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...