Suriye'den açıklama geldi

Düzenleyen:
Suriye'den açıklama geldi

DÜNYA Haberleri

Suriye, ABD'nin Şayrat hava üssüne yönelik saldırısının 'sınırlı olduğunu ve beklendiğini' açıkladı.

ABD'nin Tomahawk füzeleriyle Suriye'de bir askeri üssü vurmasının ardından, Suriye'den açıklama geldi. Suriye devlet televizyonundan, üsse bir saldırının sınırlı olduğu ve beklendiği açıklaması yapıldı.

ASKERİ GERİLİMİN TIRMANMASINI...

Suriye'den yapılan açıklama, "Askeri gerilimin tırmanmasını beklemiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Rejimin yayın organı konumundaki SANA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, "Sabah gündoğumu ile birlikte Suriye'nin orta bölgesinde yer bir hava üssümüz Amerikan saldırısına uğradı. Saldırıda kayıplar yaşandı.” ifadeleri kullanıldı. ABD ordusu, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejimin düzenlediği kimyasal katliama tepki olarak Esed ordusuna yönelik füze saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. ABD ordusuna ait Doğu Akdeniz'de bulunan gemilerden fırlatılan 59 Tomahawk füzesinin kimyasal saldırıda kullanıldığı belirtilen Şayrat Hava Üssünü vurduğu açıklanmıştı

SURİYE ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Suriye ordusu, ABD'nin Humus'taki Şayrat üssüne yönelik saldırısının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "ABD üssümüze pervasızca saldırdı" denildi.
Açıklamada ayrıca, altı kişinin öldüğü ve üste büyük hasarın meydana geldiğini belirtti.

İŞTE ÖLENLERİN İSİMLERİ

ABD, Esad Rejimine ait askeri Hava Üssündeki hedefleri 60’a yakın Tomahawk füzesi ile vurmasının ardından ölenlerin isimleri açıklandı. 
Füze saldırısı havaalanı pistine, mühimmat depolarına yapıldı. Esad rejimi, ölen kişilerin Muhanned Hanna, Süleyman Ali Mohammed, Lamak Hourani, Çavuş olan Alaa Muhammed, Mohamed El Assaad, Haidar Majed Hamo ve Tuğgeneral Sharaf Khalil İbrahim olduğunu açıkladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...