Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalya G7 için 'Schengen'i askıya alıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İtalya G7 için 'Schengen'i askıya alıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

G7 liderler zirvesine ev sahipliği yapacak olan İtalya, sınır kapılarında güvenlik tedbiri kapsamında Schengen Anlaşması hükümlerini zirve sonuna kadar askıya alacak.

İtalya'da ay sonunda düzenlenecek G7 liderler zirvesi güvenlik önlemleri kapsamında yarından itibaren Schengen Anlaşması hükümleri askıya alınacak.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, İtalya, kara, hava ve deniz sınır kapılarında yarından başlayıp 30 Mayıs'a kadar Schengen ülkelerinden AB üyesi ülke vatandaşlarına normal gümrük işlemleri prosedürünü uygulayacak.

Söz konusu kararın Taormina kentinde düzenlenecek G7 liderler zirvesi dolayısıyla alındığı belirtildi.

Zirvenin yapılacağı Taormina kentine en yakın havaalanı olan Katanya Fontanarossa havaalanında da 10-27 Mayıs'ta dış hatlara gelen yolcuların 2 ayrı kimlik kontrolünden geçirilecekleri bildirildi.

Bu arada, Schengen’in askıya alınması kararı dolayısıyla İtalyan Sivil Havacılık Kurumu (ENAC) da havayoluyla seyahat edecekleri havaalanlarına biraz daha erken saatte gitmeleri hususunda uyardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...