Pakistan'da bombalı saldırı, 13 ölü

/ Kaynak: CHA
Pakistan'da bombalı saldırı, 13 ölü

DÜNYA Haberleri  / CHA

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver şehrinde bir camide Cuma namazı sırasında yapılan bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver şehrinde bir camide Cuma namazı sırasında yapılanbombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti. Hastane yetkilileri 28 kişinin de yaralandığını açıkladı. nbsp;Pakistan polisi, patlamanın Peşaver'deki Şevket Han Medresesi'ne bitişik camide meydana geldiğini açıkladı. Saldırının, arka kapıdan camiye giren giren intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi. nbsp;Camideki görgü tanıklarına göre patlama vaaz sırasında meydana geldi. nbsp;Saldırının ABD'nin insansız hava araçları ile Taliban'ın ikinci komutanını öldürmesinin ardında gelmesi dikkat çekti. Taliban saldırı sebebi ile intikam alacaklarını açıklamıştı. nbsp;Öte yandan Pakistan'da 15 Haziran'da Ketta kentindeki Uluslararası Kadın Üniversitesi'nin servis otobüsü içine yerleştirilen yüksek miktarda patlayıcının infilak etmesi sonucu 14 kız öğrencinin hayatını kaybetmiş, 22 kişi de yaralanmıştı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...