Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şam'ın doğusundaki Kabun'dan bin 500 kişi İdlib'e doğru yola çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şam'ın doğusundaki Kabun'dan bin 500 kişi İdlib'e doğru yola çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Şam'ın doğusunda rejim kuşatmasındaki Kabun Mahallesi'nden silahlı muhalifler ve sivillerden oluşan yaklaşık bin 500 kişinin tahliyesine başlandı.

Suriye'nin başkenti Şam'da Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Kabun ve Tişrin mahallelerinden ayrılmak zorunda kalan yaklaşık bin 500 sivil ve askeri muhalifi taşıyan konvoy, İdlib'e doğru yola çıktı.

Şam'daki AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, Esed rejimi ve askeri muhalefet arasında varılan uzlaşma uyarınca muhaliflerin kontrolündeki Kabun Mahallesi'nden ayrılan 30 otobüslük kafile, ülkenin kuzeybatısında bulunan muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline hareket etti.

Kafilede Kabun'da yaşayan silahlı muhalifler ve sivillerin yanı sıra Tişrin Mahallesi'nden gelenler de bulunuyor.

Türkiye sınırındaki İdlib kırsalına doğru hareket eden kafilede yaklaşık bin 500 kişi yer alıyor. Kafilenin Kabun Mahallesi'nden ayrılmasıyla, Tişrin ve Kabun mahalleleri tamamen boşaltıldı.

Şam'ın doğusundaki Berze semtinden de tahliyelerin tamamlanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...