Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kolombiya'da saatte 3 kişi hırsızların hedefi oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kolombiya'da saatte 3 kişi hırsızların hedefi oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da, bu yıl günde 75, saatte de 3 kişi soyuldu.

Latin Amerika’da 74 kentte, Kolombiya'da da 14 şehirde çalışma yürüten “Como Vamos” adlı kuruluş, Bogota'da yaşam kalitesi üzerine hazırladığı raporu yayımladı.

Rapora göre, başkent Bogota'da 2016 yılında 40 bin 638 hırsızlık vakası görülürken, bunların 27 bin 204'ünü kapkaç, sokakla tehditle para alma gibi suçlar oluşturdu.

Bu çerçevede geçen yıl günde 75, saatte ise 3 kişi hırsızların hedefi oldu.

Rapora göre, yüzde 23’ü bıçak ya da çakı, yüzde 12’si ateşli silah, yüzde 14’ü ise çeşitli saldırı aletleri kullanan hırsızların yüzde 45’i nakit para, yüzde 35'i cep telefonu, yüzde 7'si ise bisiklet çaldı.

Bogota’da, bunun yanında geçen yıl 3 bin 435 ev, 2 bin 634 otomobil ile 3 bin 78 motosikletten hırsızlık yapıldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Öte yandan, raporun cinsel şiddete ilişkin verilerinin paylaşıldığı bölümünde, 8 milyondan fazla insanın yaşadığı Bogota’da, geçen yıl bu konuda 4 binden fazla şikayet başvurusunun yapıldığı dikkati çekti.

Bu iddiayla günde ortalama 11 olayla karşılaşıldığı kaydedilen rapora göre, cinsel şiddet gören her 10 kişiden 8’i kadın oldu.

Raporda, çocuk ve ergenlik çağındaki bireylere yönelik şiddete de işaret edildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...