İngiltere'de İslam düşmanlığı artıyor, 700 cami yıkıldı

İngiltere'de İslam düşmanlığı artıyor, 700 cami yıkıldı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'deki camilerin yarısı İslamofobik saldırılara maruz kaldı. 700 kadar cami ve İslam merkezinin kundaklandığı, tahrip edildiği açıklandı.

İngiltere'deki camilerin yarısı İslamofobik saldırılara maruz kaldı. İslamofobya takip kuruluşu Tell Mama, ABD'de 11 Eylül 2001'deki saldırılardan bu yana İngiltere'de camiler ve İslam merkezlerinin yüzde 40 ila yüzde 60'ına saldırılarda bulunulduğunu bildirdi. 700 kadar cami ve İslam merkezinin kundaklandığı, tahrip edildiği açıklandı. Saldırılar, eski asker Lee Rigby'nin geçen ay Londra'nın güneydoğusunda Woolwich'te vahşi bir şekilde öldürülmesi sonrasında patlama yaptı. Irkçı ve İslam düşmanı İngiliz Savunma Ligi kuruluşu, İslam karşıtı saldırılara liderlik ediyor. Independent gazetesi de Rigby cinayeti sonrasında Müslümanlara yönelik saldırılarda 10 kat artış görüldüğünü bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...