Arakan ağlıyor, dünya seyrediyor

Düzenleyen:
Arakan ağlıyor, dünya seyrediyor

DÜNYA Haberleri

Üç binden fazla Müslüman’ın öldürülmesine rağmen dünyadan gelen cılız tepki, gözünü kan bürümüş Myanmar askerlerini ve Budist çetelerini cesaretlendiriyor

Myanmar’da Müslümanların yaşadığı Arakan (Rohingya) bölgesinde cuma gününden beri devam eden çatışmalar şiddetini artırdı. 3 binden fazla Müslümanın katledilmesini dünya seyrediyor. Uluslararası toplumdan cılız ses gelmesi ise, Myanmar ordusu ve Budist çetelerini cesaretlendiriyor. Gözlerini kan bürümüş askerler ve çeteler dün sabah Arakan Müslümanlarının yaşadığı 50 köye girdi. Evler ateşe verildi, çok sayıda kişi vahşice öldürüldü.
BM: ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ
Konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten skandal gibi bir açıklama geldi. Myanmar’ın güvenlik operasyonları sırasında sivillerin öldürülmesinden üzüntü duyduklarını söyleyen Guterres, Bangladeşli yetkililerden ise şiddetten kişilere sahip çıkmasını talep etti. 
ABD: ENDİŞELİYİZ!
Olayı geçiştirecek bir başka açıklama ise ABD’den yapıldı. ABD’nin Dışişleri Bakanlığı, Arakan’da güvenlik güçlerinin Müslümanlara yönelik ölümcül saldırılarını “sert şekilde” kınadığını bildirdi. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dilenen açıklamada, saldırılara karışan kişilerin bir an önce adalet karşısına çıkarılması çağrısında bulunuldu. 
AB: GÖZÜMÜZ KAPALI DEĞİL!
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, Müslümanlara yönelik katliamlara ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı! Kocijancic “Arakan’a gözümüz kapalı değil. 25 Ağustos’ta yayımladığımız mesajda durumun düzelmesi için bazı tekliflerde bulunduk. Gelişmelerin endişe verici olduğunu düşünüyoruz ve itidal çağrısında bulunuyoruz” dedi. 
BANGLADEŞ’TE TEPKİ
Katliamdan kaçan Müslümanlar komşu ülke Bangladeş’e sığınmaya çalışıyor. Ancak Bangladeş’in de sınırı kapatması üzerine binlerce kişi 4 gündür ormanlık alana sığınarak hayatta kalma mücadelesi veriyor. Sınırın kapatılmasına Bangladeş halkı da tepki gösterdi. “Rohingya Müslümanları Bangladeş’e alınsın” adı altında eylem düzenlendi. 
İHH’DAN ACİL GIDA YARDIMI
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Arakanlılara acil yardım malzemesi ulaştırdı. İçinde pirinç, mercimek, un, tuz ile sıvı yağ bulunan acil gıda paketlerinden Bangladeş’e sığınan 1000 Arakanlı aile istifade etti. Acil ihtiyaç listesinde ise gıda malzemeleri, ilaç ve tıbbı malzeme, branda, çocuk maması, elbise, hijyen ve yaşam malzemeleri yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...