Pakistan Başbakanı Gilani hakim karşısında

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Pakistan Başbakanı Gilani hakim karşısında

Dünya Haberleri  / AA

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari hakkındaki bir rüşvet davasını yeniden açmayı reddeden Başbakan Yusuf Rıza Gilani, "mahkemeye itaatsizlik" suçlamasıyla hakim karşısına çıkıyor.

nbsp;Yoğun güvenlik altında ve uzun araç konvoyuyla Anayasa Mahkemesine gelen Başbakan Gilani, mahkeme önünde yaptığı açıklamada "Altı yılını hapiste geçirmiş bir siyasetçi olarak hakim önüne çıkmaktan ve yargılanmaktan asla korkmuyorum" dedi. Gilani, mahkeme önüne çıkan eski başbakanlardan Zulfikar Ali Butto ve Nusret Butto gibi kendisinin de mahkemeye çıkmaktan onur duyduğunu söyledi. Pakistan yasalarına göre, suçlu bulunması durumunda Gilani'nin hapis cezası alması ve başbakanlık görevini bırakması gerekecek. Başbakan Gilani, Cumhurbaşkanı Zerdari hakkında 1990'lı yıllardan kalan bir yolsuzluk davasını yeniden açması yolunda İsviçre yargısına başvurmayı reddetmekle suçlanıyor. Hükümet, Zerdari'nin cumhurbaşkanı olarak dokunulmazlığı olduğunu savunarak bu talebi reddetmişti. nbsp;
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...