Endonezya'dan Myanmar'a Arakan çağrısı: Derhâl durdurun!

Düzenleyen:
Endonezya'dan Myanmar'a Arakan çağrısı: Derhâl durdurun!

DÜNYA Haberleri

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırıları kınadı ve flaş bir çağrıda bulundu: Myanmar’daki şiddet olayları ve insani kriz derhâl durdurulmalı

Widodo, arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlar hakkında basın toplantısı düzenledi.

Endonezya'nın Arakanlı Müslümanlara her zaman destek vereceğini söyleyen Widodo, "Endonezya her zaman Arakanlı Müslümanların yanında oldu ve olmaya da devam edecek. Şubat ayında Arakanlı Müslümanlar için 10 konteyner yardım göndermiş, okul ve Hastane inşa etme projelerimizi başlatmıştık. Bu yardımlarımız devam edecek." diye konuştu.

"HAREKETE GEÇMEK GEREKİYOR"

Endonezya'nın Arakanlı Müslümanlara uygulanan şiddeti kınadığını aktaran Widodo, "Myanmar'daki şiddet olayları ve insani kriz derhâl durdurulmalı. Sorunun çözümü için ben ve bakanlarım yoğun toplantılar yapıyoruz. Arakanlı Müslümanlar için sadece konuşmak değil harekete geçmek gerekiyor." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI, MYANMAR'A HAREKET ETTİ

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi'ni bugün Myanmar'a hareket ettiğini dile getiren Widodo, şunları kaydetti:

"Marsudi, yarın Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çi ile görüşmeyi planlıyor. Görüşmede, Arakanlı Müslümanlara uygulanan şiddetin durdurulması, Arakanlı Müslümanlar için gönderilen yardımların girişine izin verilmesi ve tüm Myanmar vatandaşlarının haklarının korunmasını sağlama konuları ele alınacak."

Bakan Marsudi, geçen yıl 6 ve 19 Aralık tarihlerinde Çi ile görüşmüş, Endonezya'nın Arakanlı Müslümanlara gönderdiği yardımların girişine izin verilmesi konusunda anlaşmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...