Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arakan'da patlama sesi! Yaralı bir kadın Bangladeş' getirildi

Düzenleyen:
Arakan'da patlama sesi! Yaralı bir kadın Bangladeş' getirildi

DÜNYA Haberleri

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlar'ın olduğu bölgede patlama oldu. Uluslararası haber ajansı Reuters, patlamanın hemen ardındna bölgeden duman yükseldiğini duyurdu. Patlamada bacağını kaybeden bir kadın, tedavi için Bangladeş'e getirildi.

Myanmar yönetimibölgeye gazeteci girmesine izin vermediği için ancak Bangladeş sınırından görüntü alınabiliyor. Ülkenin girişleri yasaklamasıyla gerçekten bölgede yaşanan zulüm tam olarak görüntülenemiyor. Bu arada Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar'ın sayısı 90 bini geçti.

Myanmar'ın arakan bölgesinde azınlık Müslümanlara karşı ülkenin güvenlik güçlerince uygulanan zulüm sürüyor. Son gelen bilgilere göre Bangladeş sınırında duyulan patlama sesinin ardından bölgedne ince bir Duman yükseldi. 

KADIN TEDAVİ İÇİN BANGLADEŞ'E GETİRİLDİ

Bangladeş sınır polisi Myanmar'ın yaklaşık 50 kilometre içinde meydana gelen patlamada bacağını kaybeden bir kadının tedavi edilmek için Bangladeş'e getirildiğini söyledi. Bölgede bulunan Reuters haber ajansı muhabiri Myanmar'daki bir köyden patlama sesi ve sonrasında yükselen dumana şahit olduğunu belirtiyor.  Rohingya yani Arakanlı Müslümanlar 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar polis güçleri ve askerlerinin şiddetine maruz kalıyor.

Çatışmalarda en az 400 Arakanlı'nın  öldürüldüğü bellirtiliyor. Ancak kimi kaynaklara göre ölü sayısı binden fazla. Myanmar yönetimi ülkeye  basın mansubu ya da Birlemiş Milletler İnsan Hakları Örgütü'nden temsilcilerin girmesine izin vermiyor. Bu sebeple herçek kayıp tam olarak bilinmiyor. 

Myanmar'dan Bangladeş'e kaçmayı başaran Arakanlılar'ın sayısı 90 bini geçti. Kaçış sırasında da çok sayıda can kaybı yaşanıyor. Son açıklanna rakama göre Naf Nehri'nden geçişlerde 39 Arakanlı Müslüman boğularak hayatını kaybetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...