Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AP'den Myanmar'a 'Arakan' çağrısı

Düzenleyen:
AP'den Myanmar'a 'Arakan' çağrısı

DÜNYA Haberleri

Avrupa Parlamentosu, Myanmar yönetimine, Arakanlı Müslümanlara yönelik cinayet, taciz ve tecavüzlere derhal son vermesini ve insani yardım kuruluşlarının çatışma bölgelerine girişine engel olmamasını istedi.

Strazburg'da devam eden Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda Myanmar'daki gelişmeler ve Arakanlı müslümanların durumu ele alınarak, konuyla ilgili bir karar tasarısı kabul edildi.

Myanmar yönetimine, Arakanlı Müslümanlara yönelik cinayet, taciz ve tecavüzlere derhal son verilmesi çağrısı yapılan kararda, insani yardım kuruluşlarının çatışma bölgesine girişinin sağlanması ve evlerinin ateşe verilmesinin engellenmesi istendi.

''IRKÇI NEFRETİ KINANMALI''

Kararda, Myanmar yönetimi ve özellikle AP tarafından insan hakları alanında verilen Sakharov Ödülü'ne 1990'da layık görülen Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'nin, Arakanlı Müslümanlara yönelik dini ve ırkçı nefreti şiddetle kınaması gerektiği vurgulandı.

Kararda ayrıca Myanmar yönetiminden, Bangladeş sınırına yerleştirilen tüm mayınları derhal temizlemesi istendi.

''DEMOKASİNİN HERŞEYİN ÖTESİNDE OLDUĞUNU GÖSTERMELİLER''

Konuyla ilgili genel kurulda konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suu Çii'nin uzun yıllar bölgede demokrasi ve insan hakları için ilham kaynağı olarak görüldüğüne değinerek, "Myanmar yönetimi, demokrasinin etnik, sosyal ve dini sınırların ötesinde, herkes için olduğunu göstermelidir." dedi.

Mogherini, AB'nin mayıs ayında Arakanlı sivillere destek amacıyla açıkladığı 12 milyon avro mali destek miktarını 3 milyon avro daha artırdığını söyledi.

Pazartesi günü başlayan AP Genel Kurulu toplantılarının açılışında, İspanya ile Finlandiya'daki terör saldırıları ve Irma kasırgasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulurken Arakanlı Müslümanların görmezden gelinmesi tepkiyle karşılanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...