Kuzey Kore: Trump bedelini fazlasıyla ödeyecek

Düzenleyen:
Kuzey Kore: Trump bedelini fazlasıyla ödeyecek

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda sarf ettiği ‘Zorunda kalırsak Kuzey Kore’yi yok ederiz’ sözlerinin bedelini fazlasıyla ödeyeceği uyarısında bulundu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda sarf ettiği ‘Zorunda kalırsak Kuzey Kore’yi yok ederiz’ sözlerinin bedelini fazlasıyla ödeyeceği uyarısında bulundu. Devlet televizyonundan nadir görülen türden bir açıklama yapan Kim Jong-un, “akıl hastası” olduğunu söylediği ABD Başkanı Trump’ın bu sözlerle onu korkutamayacağını söyledi ve yaptırımlarla gözünü korkutmak isteyen Batı’ya şu mesajı verdi: “Trump’ın sözleri beni korkutmak ya da durdurmak yerine, seçtiğim yolun doğru yol olduğuna beni ikna etti. Bu benim son ana kadar izleyeceğim yol olacak.” Kuzey Kore lideri ayrıca ABD’ye “en üst düzey” eylem ile verileceğini açıkladı. Bu arada BM 72. Genel Kurulu için New York’ta bulunan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, Kim Jong-un yaptığı konuşmanın ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Dışişleri Bakanı, Kuzey Kore liderinin ABD’ye “en üst düzey” eylem ile verilecek cevabın, “Pasifik Okyanusu’nda güçlü bir hidrojen bombası denemesi olabileceğini” söyledi. Kim’e Twitter’dan cevap veren Trump ise “Kesinlikle deli olan Kuzey Koreli Kim Jong-un, daha önce görülmemiş bir şekilde test edilecek” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...