Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Duterte'nin banka hesapları inceleme altında

Duterte'nin banka hesapları inceleme altında

DÜNYA Haberleri

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin banka hesaplarının inceleme altında olduğu bildirildi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Ombudsmanlık Ofisinin geçen  yıldan bu yana Duterte hakkındaki iddiaları araştırdığına ve geçmiş yıllarda  büyük miktarlarda işlem gerçekleştirdiğini gösteren banka kayıtlarına ulaştığına  ilişkin haberlere yanıt verdi.

Duterte'nin banka hesaplarındaki varlığını ibraz etmediğini iddia  eden yolsuzlukla mücadele kurumu tarafından yürütülen soruşturmaya saygı  duyduğunu belirten Abella, "Duterte, bağımsız bir organ olarak Ombudsmanlık  Ofisinin iç süreçlerine saygı duyuyor ve gerçekleri ortaya çıkarma görevindeki  tarafsızlığına güveniyor." dedi.
 
Abella, "Devlet başkanının saklayacağı hiçbir şey yok." ifadesini  kullandı.
 
Haber portalı ABS-CBN'nin Yardımcı Ombudsman Arthur Carandang'ın  açıklamasına dayandırdığı haberinde, ofisin, Duterte'nin banka kayıtlarını  2006-2016 yılları arasında Devlet Başkanı olmadan önce aldığı ve bu kayıtların,  Duterte'nin çocuklarıyla müşterek hesaplarda milyonlarca pesoluk işlem  yapıldığını ortaya koyduğu ileri sürüldü.
 
Carandang, Duterte'nin banka kayıtlarının, Para Aklamayla Mücadele  Konseyi tarafından ortaya çıkartıldığını belirtti.
 
Duterte ise hakkındaki suçlamaları reddederek, kendisi veya çocukları  hakkındaki iddiaların ispatlanması halinde istifa etme sözü verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...