ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen:
ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Las Vegas kentindeki konserde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ölü sayısı 50'ye yükseldi. Saldırganın ise operasyonla öldürüldüğü bildirildi.

ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde Route 91 isimli müzik festivalinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ünlü Mandalay Bay Hotel'in casinosunda gerçekleştiği belirtildi. Saldırının en az bir silahlı adam tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda polis ve ambulans gönderildi.

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETRİLDİ

Las Vegas polisi tarafından yapılan twitter paylaşımında seyircileri otomatik silahla tarayan şüphelinin SWAT ekiplerinin müdahalesi sonucu öldürüldüğü açıklandı.

KİMLİĞİ AÇIKLANDI 

Nevada şerifi, yaptığı açıklamada, saldırıyı Stephen Paddock (64) isimli bir Amerikan vatandaşının gerçekleştirdiğini söyledi. 

Öte yandan Stephen Paddock'un olay yerine Marilou Danley ile birlikte geldiği belirtildi. Polisin Danley'i gözaltına aldığı bildirildi.

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI 

Paddock'un evinde yapılan aramada cephanelik bulunduğu bildirildi. 

"YALNIZ KURT" 

Bu arada, olayla ilgili açıklama yapan Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü söyledi. 
 
Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz" diye konuştu. 

50 KİŞİ ÖLDÜ, 200'DEN FAZLA YARALI VAR

Las Vegas polisi, müzik festivalinde düzenlenen saldırıda en az 50 kişinin yaşamını kaybettiğini, 200'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu 

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, "Bölgede patlayıcı olduğu bilgisi gerçek dışıdır. Tehdidin geçtiği konusunda son derece eminiz. Olayın terör saldırısı olup olmadığını bilmiyoruz. Yaralılar arasında 2 polis memuru da var ve birinin durumu kritik. Hayatını kaybeden polis memurları da var. Şu anda Las Vegas sakinlerinden kendilerini korumalarını istiyoruz. En azından böyle bir olay sonrasında insanların güvenlik önlemlerini arttırmalarında yarar var." denildi.

Öte yandan saldırganın bölge sakini olduğu belirtildi.

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

"BAŞKA YERLERDEN DE SİLAH SESLERİ DUYULDU"

ABD basınında yer alan haberlere göre ise kentin başka yerlerinde de silah sesleri duyuldu.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Twittter üzerinden yayımladığı mesajında, "Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. " ifadelerini kullandı.

LAS VEGAS HAVALİMANINA UÇUŞLAR DURDURULDU

Polisin açıklamasında, hava yoluyla yola çıkacaklar da, Las Vegas havalimanına yönelik bazı uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiği, bu nedenle havalimanına gitmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri de istendi.

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

POLİS DOĞRULADI VE UYARI

Las Vegas polisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir şüphelinin vurularak ele geçirildiğini doğruluyoruz. Aktif araştırmalarımız sürdüğü için sahil şeridinden uzak durmaya özen gesteriniz" denildi.

Polis Twitter hesabından sosyal medya kullanıcılarına da, saldırgan ya da saldırganların peşinde olan polislerin hareket ve pezisyonlarını yansıtan fotoğraf ve video yayınları yapmamaları konusunda uyardı.

GÖRGÜ TANIKLARININ AÇIKLAMASI

Bazı görgü tanıkları saldırının çevredeki bir otelin üst katlarından yapıldığını belirtirken, Las Vegas polisinin resmi Twitter hesabından, bir saldırganın araştırıldığı belirtildi ve herkesten olay bölgesinden uzaklaşması istendi.

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...