DEAŞ, Las Vegas saldırısının sinyalini 4 ay önce vermiş

Düzenleyen:
DEAŞ, Las Vegas saldırısının sinyalini 4 ay önce vermiş

DÜNYA Haberleri

Las Vegas'ta meydana gelen saldırı ile ilgili DEAŞ, 4 ay önce yayınladığı videoda Las Vegas görüntüleriyle tehdit etmişti. Ancak FBI'dan yapılan açıklamaya göre; saldırganın DEAŞ'la ilgili olmadığı açıklandı.

Las Vegas polisi, müzik festivaline düzenlenen saldırıda 58 kişinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Las Vegas dehşeti yaşarken saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. DEAŞ'ın, 4 ay önce yayınlanan bir videoda saldırının sinyalini verdiği ortaya çıktı.

LAS VEGAS GÖRÜNTÜLERİ DEAŞ VİDEOSUNDA 

Terör örgütü DEAŞ, mayıs ayında "yalnız kurt saldırısı" isimli bir propaganda videosu yayınlamıştı. Las Vegas görüntülerinin yer aldığı videoda "Bıçaklarınızla, silahlarınızla ve araçlarınızla saldırın" diyerek terörist saldırıların sinyali verilmişti. 44 dakikalık videoda Vegas'a saldırı planlandığı ile ilgili propaganda yapılmıştı.

"SAVAŞA HAZIRIZ" MESAJI

Videoda DEAŞ'lı teröristin ABD, Avrupa ve Rusya'ya tehdit cümleleri kurduğu, onlarla savaşa hazır olduklarını belirttiği görülüyor. Bu cümleler sarf edilirken ise Las Vegas sokaklarından da görüntüler sergileniyor. Video, "Şu sözleri sakın unutmayın: Kafir ile katili asla cehennem ateşinde karşılaşmazlar" cümleleriyle sona eriyor.

FBI: SALDIRGAN DEAŞ'LI DEĞİL

Las Vegas'da meydana gelen saldırının ardından FBI, saldırganın terör örgütü DEAŞ ile bağlantısının olmadığını açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...