Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Myanmar ordusunun katliamı Brüksel’de protesto edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Myanmar ordusunun katliamı Brüksel’de protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar ordusunun Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliamı, Brüksel’de protesto edildi.

Belçika Müslüman Topluluğu ve Avrupa Rohingya Ağı üyeleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek için Avrupa Birliği (AB) kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'nda bir araya geldi.

“Soykırımı durdurun”, “Arakanlı Müslümanlara yönelik etnik temizliği durdurun” yazılı dövizler taşıyan göstericiler, AB ve insan hakları örgütlerine duruma müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

AA muhabirine konuşan adının açıklanmasını istemeyen bir gösterici, Arakanlılara yönelik saldırılara dikkati çekmek için bir araya geldiklerini ifade ederek “AB önünde, Arakanlıları desteklemek için protesto gösterisi düzenliyoruz. Burada toplanmamızın amacı, AB ve insan hakları örgütleri yetkililerinden Arakanlıların öldürülmesini durdurmak için müdahale etmelerini istemek.” diye konuştu.

Bir başka gösterici de bu tür saldırıların yaşanmaması için İslam ülkeleri arasında birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini belirterek “Liderlere birlik ve beraberliğimiz için acilen bir şeyler yapın demek istiyorum.” dedi.

Protestocular, Myanmar yönetimi ve ordu yetkililerinin yargılanması talebinde bulundu.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Bölgeye giriş çıkışlara izin verilmemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Son saldırılarda 200'den fazla köy, ordu ve fanatik Budistler tarafından yok edildi.

Myanmar'da 1970'lerden bu yana sistematik saldırılar nedeniyle etnik temizliğe maruz kalan yaklaşık 2 milyon Arakanlı Müslüman'ın yüzde 84'ü çevre ülkelere sığındı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...