Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM Myanmar Koordinatörü Lok-Dessallien görevinden ayrılıyor

BM Myanmar Koordinatörü Lok-Dessallien görevinden ayrılıyor

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar Koordinatörü Renata Lok-Dessallien'in bu ay sonunda Myanmar'daki görevinden ayrılarak New York'ta başka bir göreve getirileceği bildirildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, BM ve uluslararası yardım kuruluşlarından yetkililere dayandırdığı haberinde, Lok-Dessallien'i insan hakları savunucularının Arakan'daki hassas bölgelere ziyaretini engellemeye ve bu konuya dikkati çeken kampanyalara son vermeye çalışmak, bunların yanı sıra etnik temizlik tehlikesine karşı uyarıda bulunan çalışanları tecrit etmekle suçlanmış ancak BM bu iddiaları reddetmişti.
BM Genel Sekreterliği tarafından AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Renata Lok-Dessallien'in Myanmar'daki görevinden ayrılmasına gerekçe olarak 4 yıllık görev süresini tamamlaması gösterildi.
Açıklamada, Lok-Dessallien'in bu ay sonuna kadar Myanmar'da kalacağı ve daha sonra New York'ta BM Genel Merkezi'nde başka bir göreve getirileceği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...