Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teröristbaşı Filipinler'de öldürüldü

Düzenleyen:
Teröristbaşı Filipinler'de öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Filipinler'de Marawi kentini işgal eden ve beş aydır orduyla çatışan DEAŞ'ın Filipinler kolu Maute örgütünün lideri Hapilon öldürüldü. DEAŞ'ın temsilcisi Hapilon'un yardımcısı da öldürülenler arasında. Kritik bir adım atan Filipinler ordusu, savaşın birkaç gün içinde bitebileceğini duyurdu. Hapilon, ABD'nin en çok arananlar listesinde başlarda yer alıyordu.

Kanlı terör örgütü DEAŞ'ın Filipinler kolu Maute örgütünün Mindanao Adası'nı işgal etmesiyle başlayan çatışmalarda, örgütün lideri Isnilon Hapilon bugün öldürüldü. Ordu birliklerinin ayrıca örgütün bir diğer yöneticisinin de öldürdüğü bildiriliyor.

Böylece, Mayıs ayı sonunda başlayan çatışmalardan bugüne en önemli sonuç alınmış oldu. Filipinler ordusu, çatışmaların birkaç gün içerisinde bitebileceğini bildiriyor.

Hapilon, ABD'nin en çok arananlar listesinin başlarında yer alıyordu. FBI, terör örgütü liderini yakalayacak bilgiyi sağlayan kişiye 5 milyon dolar ödül vereceğini duyurmuştu.

Resmi açıklamaya göre, bugüne kadar 813 terörist öldürüldü. Çatışmalarda 47 sivil yaşamını yitirirken, 162 asker de can verdi.

Teröristbaşı Filipinler'de öldürüldü

Ordu birliklerinin Hapilon'u yakalamak için başlattığı operasyon başarısız olunca, Maute militanları adadaki Marawi kentini 23 Mayıs'ta ele geçirmişti. Filipinler ordusu binlerce askeri adaya yığmış, yardım için ABD özel kuvvetler birlikleri de çatışmalara katılmıştı. Maute örgütünün içerisinde çocuk askerler olduğu biliniyor.

200 bin aşkın sivil çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalırken, yıllardır savaşa hazırlanan militanların kazdıkları tünellere gıda ve silah yığınağı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Teröristbaşı Filipinler'de öldürüldü

Maute örgütü, Malezya ve Filipinler arasındaki Adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf'ın bir kolu. Örgüt, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Yakın dönemde DEAŞ'a bağlılığını ilan eden örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmayı hedefliyor.

Örgüt, son yıllarda yabancı turistlerin başını keserek dünyayı sarsmış durumda. Rodrigo Duterte, geçen yıl Ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı 'bitirme'  emri vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...