Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İbadi'den Kerkük açıklaması

Düzenleyen:
İbadi'den Kerkük açıklaması

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı İbadi, Kerkük kent merkezinde güvenliğin yerel polis ve anti terör timleri tarafından sağlandığını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük merkezinde  güvenliğin yerel polis ve terörle mücadele güçleri tarafından sağlandığını, bunlar dışındaki silahlı gruplara izin verilmeyeceğini belirtti. 

Ofisinden yapılan açıklamada İbadi, Kerkük'te "manipülasyon içerikli görüntüler yayıp halk arasında fitne ve nefret oluşturmak isteyen kişilerin peşini  bırakmayacaklarını" ifade etti.

Şehir merkezinde güvenliği yerel polis ve onlara destek veren terörle mücadele güçlerinin sağladığını kaydeden İbadi, bunun haricindeki silahlı grupların şehirdeki varlığına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

İbadi, Kerkük'te güvenliğin sağlanması, tüm etnik ve dini unsurların evleri ve mülklerinin korunmasının söz konusu güçlerin sorumluluğunda olduğunu aktardı.

Yağma iddiası

Öte yandan Kerkük'te Güvenliği Sağlama Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Ortak Operasyonlar ile Milli Güvenlik Müsteşarlığı ve Kerkük Polis Müdürü, şehirteki Kürt bölgelerinde devriye gezerek vatandaşlara güvence veriyor." denildi.

Kerkük'te Haşdi Şabi'ye bağlı bazı milis grupların Kürt yetkili ve sivillerin evlerine saldırıp yağma eyleminde bulunduğu iddia ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...