Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransız güçleri, 'yanlışlıkla' 11 Mali askerini öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransız güçleri, 'yanlışlıkla' 11 Mali askerini öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mali Savunma Bakanlığından yetkili, Fransız askerlerinin, terörle mücadele kapsamında düzenlediği hava operasyonunda bölgede silahlı bir grup tarafından rehin alınan 11 Malili askerin de öldürüldüğünü belirtti.

Fransa'nın Mali'deki askeri birliğinin, ülkede düzenlediği hava saldırısında yanlışlıkla 11 Malili askeri öldürdüğü kaydedildi.

Mali Savunma Bakanlığından bir yetkili, yaptığı açıklamada, Fransız askerlerinin 23 Ekim'de terörle mücadele kapsamında ülkenin kuzeyindeki Kidal bölgesinde hava operasyonu gerçekleştirdiğini ve operasyonda bölgede silahlı bir grup tarafından rehin alınan 11 Malili askerin de öldürüldüğünü belirtti.

Yetkili, hayatını kaybeden askerlerin Mali ordusuna bağlı askerler olduklarını ve kimliklerinin tespit edildiğini bildirdi. 

Fransız askeri kaynakları ise terörle mücadele çerçevesinde düzenlenen "Barkane" operasyonunda bir terörist kampına saldırı yapıldığını ve kampta rehin alınan askerlerin olduğunun bilinmediğini söyledi.

Fransız yetkililer, operasyondan hemen sonra yaptıkları açıklamada, 15 teröristin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Fransa'nın Bamako Büyükelçisi Evelyne Decorps, olayın ardından Mali Savunma Bakanı Tiena Coulibaly'i ziyaret ederek üzüntüsünü dile getirdi.

Mali’nin kuzeyi, Ocak 2012'de güvenlik güçleri ve Tuareg isyancıları arasında çıkan çatışmalardan sonra radikal gruplar tarafından işgal edilmişti. Çatışmalar, yüz binlerce kişinin ayaklanmasına neden olmuş, hükûmet de Fransa’dan askeri yardım istemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...