ABD Savunma Bakanı'ndan Kuzey Kore açıklaması

ABD Savunma Bakanı'ndan Kuzey Kore açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine ilişkin, "Diplomasinin burada işe yaramadığını söylemeye istekli değilim. Diplomatik olarak çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Mattis, ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon), Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile bir araya geldi.
Görüşme öncesi konuğuyla basın mensuplarına poz veren Mattis, bu sırada "Kuzey Kore'nin bu hafta balistik füze denemelerine tekrar başlamasının diplomatik çabaların başarısız olduğunu gösterip göstermediği" yönündeki soruyu yanıtladı.
Bakan Mattis, şunları kaydetti:
"Diplomasinin burada işe yaramadığını söylemeye istekli değilim. Diplomatik olarak çalışmaya devam edeceğiz. Birleşmiş Milletler (BM) üzerinden çalışmaya devam edeceğiz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve biz bu konuda durmayacağız. Aynı zamanda diplomatlarımız güç üzerinden konuşacaklar çünkü askeri seçeneklerimiz var."
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a bu görevinin bıraktırılacağı iddialarının hatırlatılması üzerine Mattis, "Bununla ilgim yok." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...