'Olası Kuzey Kore saldırısında yüz binlerce kişi ölecek'

Düzenleyen:
'Olası Kuzey Kore saldırısında yüz binlerce kişi ölecek'

DÜNYA Haberleri

ABD ile Kuzey Kore arasında nükleer savaş çıkması durumunda yaşanabilecek senaryoları okurlarıyla paylaşmayı sürdüren Amerikan National Interest (NI) dergisi, bu kez Pyongyang'ın Washington'u vurması sonucu oluşabilecek tabloyu hazırladı; 413.000 kişi ölecek...

Daha önce Los Angeles'ın 250 kilotonluk nükleer bombayla vurulduğu bir senaryo üzerinde duran NI yazarı Daniel R. DePetris, Pyongyang'ın yeni füze denemesinin ardından bu kez aynı büyüklükteki nükleer bombayla Washington'un hedef alındığını varsaydı.

Petris'e göre bu senaryonun gerçekleşmesi halinde başkentteki 413.000 kişi hayatını kaybedecek, 527.000 kişi yaralanacak.
 
Beyaz Saray, Washington Anıtı, Uluslararası Casusluk Müzesi ve Kongre binası gibi yapıların da yer aldığı çok sayıda binanın yıkılacağını öngören DePetris, "Uzmanlara göre başkentin merkezindeki insanların hayatta kalma şansı olmayacak" ifadesini kullandı.
 
DePetris, yazısının sonunda Kuzey Kore'nin nükleer programını nükleer savaşta ilk atımı yapan taraf olmak için değil, ABD'yi askeri operasyondan caydırmak ve ülkede rejim değişikliği yaşanmasının önüne geçmek için geliştirdiğinin altını çizdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...