Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan ile ABD arasında normalleşme sinyali

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Pakistan ile ABD arasında normalleşme sinyali

Dünya Haberleri  / AA

Pakistan ile ABD'nin Nisan veya Mayıs ayında yeniden ortak askeri eğitime başlayacağı ileri sürüldü. Bu da gergin olan iki ülkenin aralarının yumuşadığı sinyalini veriyor.

nbsp;Pakistan medyasının Amerikan askeri yetkilileri kaynak göstererek yayımladığı habere göre, iki ülke arasında ortak askeri eğitimlerinin yeniden başlaması teklifi Pakistanlı makamlardan geldi. Uzmanlar, hükümetin Pakistan'ın ABD askerleriyle ortak eğitime sıcak baktığı fakat insansız uçaklarla Pakistan topraklarında düzenlediği saldırılar ve önceki ay kapatılan ABD askeri üssünün yeniden açılması gibi konularda yumuşama göstermeyeceğini belirtiyor. Gergin bir dönemden geçen Pakistan ile ABD arasındaki ilişkilerde, ortak eğitime başlanmasıyla normalleşme yönünde önemli bir gelişme olacağı ifade ediliyor. Pakistan'da ordu ile hükümet arasındaki ilişkiler, ülkede askeri darbe olasılığına karşı yardım istenen bir mektubun ABD'li yetkililere gönderildiğinin ortaya çıkması ve Kasım ayı sonunda bir sınır karakolunda 24 askerin ölümüne yol açan NATO saldırıdan bu yana tarihin en gergin döneminden geçiyor.
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...