Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kolombiya, ihlal tespiti için Venezuela sınırına heyet gönderecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kolombiya, ihlal tespiti için Venezuela sınırına heyet gönderecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, Venezuelalı askerlerin yeniden sınır ihlali yaptığı iddiasını araştırmak üzere Arauquita kentine teknik heyet gönderecek.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Arauca yönetim bölgesine bağlı Arauquita kenti kırsalında 40 kadar Venezuelalı askerin Kolombiya topraklarına girdiği iddiasının, bölgeye gönderilecek heyet tarafından araştırılacağı duyuruldu.

Açıklamada, Venezuela askerlerinin Kolombiya’ya girdiği yönündeki ihbarlar üzerine bölgede incelemelerde bulunan Kolombiya güvenlik güçlerinin bu yönde bir bulguya rastlamadığı hatırlatıldı.

Yerel basındaki haberlerde, bölgedeki köy halkının, yaklaşık 40 Venezuela askerinin botlarla sınırı geçerek Kolombiya topraklarına girdiği yönündeki ifadelerine yer verilmişti. 

Venezuelalılar 2 Hafta önce de ihlal etti

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı 2 hafta önce de Tibu kenti kırsalında bazı Venezuelalı askerlerin helikopterle sınırı geçtiğini açıklamıştı.

Sınır ihlalini protesto eden Kolombiya, iki ülke dışişleri yetkililerinin, mevcut durumu görüşmek ve tekrarını önlemek amacıyla bir araya geleceklerini duyurmuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...